Sunday, 11 October 2015

CHEESEKUT


Cheesekut   
 
250gm cream cheese brand TATURA
1 pack biskut Hup Seng Deluxe Cream Cracker (guna ½ aje boleh dapat 3 layer)
1/2 tin susu pekat manis ( gunakan tak sampai setengah)
1 kotak kecil susu full cream

utk topping :
nestum/serbuk areo atau milo

Cara-cara :
1.     Leser bekas dengan sikit butter.
2.     Guna mixer.  Pukul cream cheese hingga lembut.  Masukkan  susu pekat esen dan sedikit susu full cream lebih kurang   5 sudu .  Pukul sampai cream cheese nampak berkilat dan tidak berketul.    
3.     Celup biskut dalam susu full cream dan susun dalam bekas kemudian masukan cream cheese.  Sapu biar rata.  Buat selapis demi selapis. Buat dalam 3 layer.    Permukaan atas adalah cream chesse.  Akhir sekali  korang tabur milo or nestum /oreo.  
4.         Masukkan dalam peti sejuk lebih kurang 3@4 jam...



No comments:

Post a Comment